top of page
Senior Yoga Class
Oxytarm Plum

ANNOSTUS

 

Yksi luumu aterian jälkeen tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Nautitaan vesilasillisen kanssa parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Suurinta suositeltua päiväannosta (2 luumua) ei tule ylittää.

 

ALLERGIAT

 

Oxytarm Plum on laktoositon ja gluteeniton.

OXYtarm Plum

 

Etikkasäilötty aprikoosi on Japanin ja useiden muiden Aasian maiden erikoisuus. Japanissa sitä kutsutaan Umeboshiksi.

Teellä ja lakritsijuurella, tunnetuilla ja suosituilla kansan­lääkinnän ”vatsayrteillä”, vahvistettu luumu sisältää runsaasti hyödyllisiä kuituja.

Samuraiden salaisuus

​

Etikkasäilötty aprikoosi tuli Japaniin Kiinasta jo 700-luvulla. Aluksi sitä tuotiin Umeksi kutsutusta hedelmästä valmistettuna rohtona. Myöhem­min Ume-puu tuotiin Japaniin. Ensimmäiset tiedot Umeboshista ovat Heian-kauden (794-1192) keskivaiheilta, kun vanhoissa kirjoituksissa mainitaan keisari Murakamin parantuneen Umeboshin avulla.

Samurait alkoivat käyttää Umeboshia Kamakura-kauden (1192-1333) ja myöhemmän Murakami-kauden (1338-1573) aikana lisäämään ruokahalua.

Vasta myöhemmin, 1700-luvun Edo-kauden aikana, alettiin ymmärtää, että Umeboshia voitiin käyttää myös virkistämään, Tämä saattaa olla myös syy sen suosioon samuraiden keskuudessa. Heidän piti pysyä hyvässä kunnossa ja terveinä ja olla aina valmiina lähtemään taisteluun.

 

Tänä päivänä etikkasäilötty japanilainen aprikoosi on erottamaton osa japanilaista ruokavaliota. Miljoonat japanilaiset aloittavat päivänsä syömällä Umeboshin, yleensä vihreän- tai puerteen kanssa.

AINESOSAT

 

Magnesiumhydroksidi, sakeuttamisaine (mikrokiteinen selluloosa), askorbiinihappo (C-vitamiini), standardoitu sitrusbioflavonoidiseos, paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuola), pintakäsittelyaineet (hydroksipropyylimetyyliselluloosa, rasvahapot, arabikumi).

MUUTA HUOMIOITAVAA

Ravintolisä.

Säilytetään pienten lasten ulottumattomissa kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä.

Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion, eikä terveiden elämäntapojen korvikkeena.

bottom of page